De stad met de... Heuvels!

20 september 2013 - San Francisco, California, Verenigde Staten

Je bent in Amerika dus je eet... Marokkaans!! En lekker! Babs had n Lamb Shank (lamsenkel)... Ja, n enkel van n lammie, hmmmmm!
Lekker wijntje en nog espresso ook, dus we waren blij. Braaf op tijd naar huis gegaan.

Dus vanmorgen op tijd op en snel op weg voor n ontbijtje in de hippe wijk Mission, volgens Jef... Hm... Hoe hip zijn zwervers, daklozen, gekken en bedelaars?? Kortom, zo hip vonden we t niet... Maar wel n ok ontbijtje gevonden.

Daarna nog n stukje met de metro en dan wilden we verder met de cable car... Hahahaha!!! Grappige wij... Daar stond n RIJ! Aha, dus daar zijn de toeristen! Dus... Dan lopen we toch gewoon omhoog... Ehm... OmHOOG! Maar bikkels als we zijn, gewoon volgehouden. Via Lombard Street gelopen (toch niet gereden over dit straatje met de meeste bochten, om daar nou de auto voor te halen...) en door naar Fishermans Warf. Was n pittige wandeling, maar werd gelukkig beloond met n Starbucks ;-).

Tsja en dan Fishermans Warf... Best leuk hoor. Uiteraard waren de zeeleeuwen op Pier 39 hier t hoogtepunt. Echt leuk! Maar verder.... Hm... Tsja... Vooral erg veel toeristen (joh!) en alles ook daarop gericht.  Nee... Niet echt onze plek. Maar... Op naar pier 33 voor de boot naar Alcatraz!! En ja, dat was indrukwekkend. Nee, niet de boottrip ;-). Audiotour was echt goed! Ook gaaf om te zien vanuit welke cel ze hebben geprobeerd eruit te komen. Ja, dit was wel n hoogtepunt hier.

Erna n erg leuke bar gevonden (pure noodzaak hoor, onze voeten wilden niet meer verder lopen!) met 68 (ja... Achtenzestig!!) soorten bier op tap, papa kan hier bijna fulltime aan de slag! Gelukkig ook Anchor Steam, dus we hoefden niet lang na te denken. Nog aan de praat geraakt met n paar leuke heren uit Nieuw Zeeland (Alex dacht n Engels accent te horen... Moest even door t stof! :-)). Erg leuk om mee te babbelen.

Wilden eigenlijk ook eten bij Jacks Cafe (de naam was al OK!), maar zaten aan tafel vol op de tocht, dus toch maar wat anders gezocht. Ook bij t visrestaurant ernaast was t echt te koud waar we zaten (noem mij, Babs, n zeikerd, maar ik wil niet met m'n jas aan eten als ik binnen zit en zeker ook niet dat t eten koud wordt!), dus geëindigd bij n Italiaan, waar we lekkere pizza's hebben gegeten en uitgebreid hebben nagedacht over onderwerpen voor Alex' addendummum... Er volgt snel n deel 2!!